Plakat Festiwalu O!PLA

plakat_o!plaPojawił się plakat zapowiadający Festiwal Polskiej Animacji O!PLA. Jego autorką jest Monika Kuczyniecka – plastyczka, autorka animowanych filmów i teledysków.

plakat_o!pla
Na swoim koncie ma kilka autorskich produkcji, w tym takie filmy i teledyski jak: „Tramwaj” – film dyplomowy za który zdobyła wiele wyróżnień i nagród, „Bang, Bang” teledysk dla zespołu Voo Voo, „Ucieczka” teledysk dla Czesław Śpiewa do piosenki „Ucieczka z wesołego miasteczka”, „Zabawki” zespołu „Bajzel”, czy „Wszystkie mają po chłopoku” dla Dagadana. Zrealizowała również animację i scenografię do singla zespołu Fox – „Belly of the Beast”. 

Poza animowaniem artystka prowadzi warsztaty animacji plastelinowej, jest autorką ilustracji do książki dla dzieci zatytułowanej „O sowie” Zbigniewa Śląskiego. Obecnie kończy roczną pracę nad animacją dla Centrum Nauki Kopernik (Teatr Robotyczny ) – baśń H. Ch. Andersena pt. „Ojciec wie najlepiej”.

Filmografia:
2004 – „Cyfry”;
2004 – „Zemsta”;
2005 – „Czyste Uczucia”;
2005 – „Jaś i Małgosia”;
 2005 – „Bang, Bang”, animowany teledysk dla zespołu Voo Voo;
2006 – „Tadzik kładzie panele”;
2006 – „Dlaczego Chińczycy mają skośne oczy”;
2007 – „Tramwaj” – praca dyplomowa;
2009 – „Ucieczka”;
2011 – „Zabawki”, teledysk do muzyki zespołu Bajzel;

Dodaj komentarz »

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *